Sirens om fair play #icheerfair

Fair play er noe vi jobber med hvert eneste år og noe som vi setter ekstremt stort fokus på i Sirens – både internt i klubben men også ovenfor eksterne klubber. Til tross for at man er konkurrenter brenner vi for den samme sporten, og vi ønsker derfor også at de skal levere sitt aller beste; for til syvende og sist handler det om å skape et treningsmiljø som gjør at Cheerdance Norge vokser.

Vi har underveis i sesongen mange sosiale sammenkomster og helger hvor vi fokuserer på å bygge miljøet på laget, mellom lagene hos Sirens og også mellom lag hos Sirens og andre klubber. Vi har f.eks. hatt trening med Eagles, vi har et utviklingsparti som er til for at man tvers over lagene skal kunne møtes på en trening i uka hvor vi jobber sammen som et lag til tross for aldersforskjellene for å gjøre treningsmiljøet bedre og tryggere, tema-treninger, overnattinger og vi har leker som hemmelige venn og interne konkurranser i laget for å alltid fokusere på det morsomme og hyggelige miljøet vi har skapt hos Sirens og Sirens Senior Elite.

Vi jentene i Sirens Senior Elite har i flere år jobbet med å skape flere og nye lag for å få med flere lag i cheerdance-katogorien. Vi har trent lag over alt hvor det har vært behov for oss, vi har holdt dancecamper, vi trener inkluderingspartier på ungdomsskoler, vi stiller opp på arrangementer og alle konkurranser for å vise frem Cheerdance Norge i alle mulige sammenhenger. Vårt mål er hele tiden å være den beste versjonen av oss som både dansere og mennesker. Et lag fungerer best når man jobber sammen, og vi har derfor et ekstremt fokus på at vi alltid skal gi vårt ytterste, for man er kun best sammen. Vi står sammen i tykt og tynt, og fungerer virkelig som en familie. Vi bruker mye tid sammen både på treninger og i fritiden, noe som gjør oss til hverandres bestevenner og støtteapparat. Dette gjør opplevelsene vi har sammen som reiser og konkurranser enda mer spesielle. Vi ønsker hele tiden å videreføre det spesielle båndet vi har på vårt lag med andre lag, og skape det samme båndet hos andre lag, for ingenting er som lykken av mestringsfølelsen som man oppnår sammen.

I tillegg til det over er det er viktig for oss å opptre som forbilder både for de yngre i klubben, men også for Cheerdance Norge. Vi ønsker å være en stemme for en liten, men voksende og utrolig viktig gren/sport. Vi tok f.eks. i høst et oppgjør med forbundet for å bevise det at ønsker man endringer, må man stå opp for det. Vi stiller derfor i år i HipHop kategorien i tillegg til Pom, hvor vi ønsker å hjelpe HipHop-grenen med å få et voksende miljø som videre fører til at de forhåpentligvis en dag vil få muligheten til å sende et landslag. Vi vet at endringen vi ønsker å se i sporten må starte hos oss, og vi jobber derfor hele tiden med løsninger for hvordan vi kan bidra til at Cheerdance Norge kan vokse.

Vi er drevet av god lagånd og kjærlighet for både sporten og hverandre. Kjærlighet bringer med tillit og respekt, både internt i klubben men også for eksterne klubber. Vi har som andre danselag blitt rammet av det nye regelverket med minst 16 stykker på matta, noe som både har vært utfordrende og skapt frustrasjon, for det er vanskelig og hvert år sørge for å skape et stabilt lag hvor 16 jenter som er seniorer ønsker å fortsette. Derfor vil vi bruke anledningen til å takke våre fantastiske og ikke minst inspirerende trenere som gang på gang pusher oss til å yte vårt beste og aldri mister håpet. Kjære Helle, Helene, Marte Arti, Jon Anders og Magnus, vi er utrolig takknemlige, og ikke minst til styret; ingenting hadde vært mulig uten dere.

Til forskjell fra tidligere år, har denne sesongen vært basert på at vi hver eneste trening har måtte gi vårt aller beste, noe som er vanskelig da man ikke alltid er i stand til å klare det. Blod, svette og tårer er stikkord for denne sesongen, da vi har alt fra nybegynnere til medlemmer som har holdt på i mange år på laget. Og likevel har vi sammen klart å få det til, og det er ingenting vi gleder oss til mer enn vårt første NM sammen!

#Icheerfair kampanjen har bidratt til at lag tvers over Norge blir bedre kjent med hverandre og er grunnleggende for et sunt miljø i sporten. Vi respekterer denne kampanjen og alle lag som står på, og ikke minst alle nye lag som har kommet for å bli. Vi er avhengig av hverandre for at Norge skal kunne fortsette å markere seg internasjonalt. Og takk til forbundet som tok vår stemme seriøst og også gjør det mulig for mange cheerdance lag å konkurrere under NM2018 ved den nye ordningen som kalles PCC! Vi ser frem til en lysere framtid som vi alltid kommer til å jobbe for i cheerdance Norge, for det er tross alt dette vi elsker. Masse lykke til, til alle lag under årets NM og under siste innspurt denne uken. Vi er klare for å heie for full hals!