Trondheim Nixies om fair play #icheerfair

I Trondheim Cheerleadingklubb, Nixies Cheerteam har vi alltid stort fokus på fair play. Dette gjelder ikke bare på konkurranser, men hele sesongen. Vi startet sesongen 2017/18 med et ”Kick off”, der alle junior og seniorlagene våre dro til Orkanger for å ha treningshelg. Helgen besto av rebusløp, overnatting, treninger og underholdningsinnslag på kvelden. Vi blandet lagene, for at alle skulle få mulighet til å bli kjent. Målet med Kick Offet var at vi skulle få en god start på sesongen, og for å bedre klubbmiljøet.

Vi oppfordrer utøverne våre til å heie, klappe, smile og hilse på andre utøvere på konkurranser, og ser virkelig viktigheten av dette. Dette gjelder selvfølgelig også på treninger igjennom hele sesongen ovenfor våre egne lag. På treninger har vi også fokus på at alle skal være en del av laget/klubben. Ingen skal føle seg utenfor, og vi har derfor leker som ”hemmelig venn”, slik at alle skal føle seg sett. Cheerleading er en sport der vi er like avhengig av alle, uansett posisjon, og dette er noe vi prøver å påpeke hele tiden.

Vi har ved flere anledninger satt i gang treninger med forskjellige tema, der vi har dedikerer treningene våre til andre lag i Norge. Når for eksempel landslagene våre reiser til Orlando, har vi treninger der utøverne er utkledd i de norske fargene.
Vi ønsker også å være med på å bidra for at de andre lagene i Norge skal få den hjelpen de trenger. Vi ser at det har oppstått flere situasjoner der klubber har slitt med utstyr eller treningstid. I disse situasjonene prøver vi å hjelpe til ved at vi deler deres Instagram eller facebook innlegg for å øke publisiteten.
På våre generalprøver inviterer vi NTNU Titans og BI Cleavers for å delta med oss. Dette for å samle trønderlagene, og for at vi skal få et tettere bånd. Dette ser vi gir ringvirkninger som at vi heier litt ekstra på hverandre, og at vi hjelper hverandre ellers i sesongen også.
Vi har et stort ønske om at det skal komme flere cheerleadinglag nord for oss, og har i dette tilfellet hatt flinke trenere som har vært med på å starte opp nye klubber. Vi har hjulpet laget fra Mosjøen -Toppers med å bistå Cheersko. De fikk låne cheersko av oss på Winter Open, slik at de slapp å kjøpe seg nye.

Icheerfair er for oss utrolig viktig. Vi lærer ennå å bli bedre, og ser at vi som er en så stor klubb i Norge har mye å komme med. Det at vi ble vinnere av fjorårets Icheerfair betyr ikke at vi er fornøyd med innsatsen. Målet er at dette skal gjenta seg år etter år.

Mvh
Styret, komiteer, trenere, foreldre og utøvere i Trondheim Cheerleadingklubb, Nixies Cheerteam