Valdres Wildcats om fair play #icheerfair

Cheerleading er en lagsport. Det betyr at man står sammen i tykt og tynt. Man trener sammen og konkurrerer sammen, og viktigst av alt, man støttet hverandre.
Er det noen som synes en rutine er vanskelig, eller har problemer med den tekniske utførelsen av et stunt får man hjelp av sine lagkamerater.
De skal stille opp, komme med tips og råd, og vise at man er en del av noe som er større enn seg selv.

Likevel er dette bare en del av det store bildet. Ja, man er et lag, og ja, man konkurrerer mot andre, men like viktig som å støtte opp sine lagkamerater, er det å støtte andre lag.
Den beste følelsen er når laget kommer ut på matta og folk heier og klapper, og man vet at de fleste man hører er supportere og lagene fra andre klubber.
Vi er en liten klubb og har ikke med så mange foresatte på konkurranser, men likevel føler man seg veldig bra tatt imot, og hjertet slår et ekstra slag for dette.
Vi opplevde at særlig foreldrene til Tigers og Viqueens heiet frem vår GS under deres aller første konkurranse, og det var en flott opplevelse. Vi satte stor pris på det!

Det handler om å være der for hverandre, uavhengig av lag og nivå. Alle heier på alle, og gleder seg over å se mestringsfølelsen løfte utøvere og lag til nye høyder.
Det handler om inkludering. Alle er like mye verdt, om man er fersk utøver eller har deltatt i årevis- man er alle del av et lag, en cheerfamilie.

– Family means nobody gets left behind or forgotten

Antidoping er svært viktig, da doping og prestasjonsfremmede midler ikke bare fører til urettferdighet innad i sporten, men også skader, og i verste fall- død.
I VCK WildCats har alle utøvere over elleve år gjennomført Ren Utøver, og laget er nå et Rent Idrettslag.
Bruk av doping og prestasjonsfremmende midler er totalt uaktuelt, og WildCats står for en ren idrett!