Charmers om fair play #icheerfair

Nå har NM-helgen endelig kommet og vi i Charmers gleder oss masse til å vise frem det vi har øvd på, og ikke minst se hva alle de andre lagene har øvd på. Charmers har alltid vært en stor tilhenger av å delta på i cheer fair kampanjen fordi vi mener dette er utrolig viktig for hele Cheer-Norge. Takket være denne kampanjen har alle lag i Norge, i hvert fall vi, blitt mye mer oppmerksomme på viktigheten av dette, og i vår klubb fokuserer vi nå på Fair Play, gjennom hele sesongen, og ikke bare nå rett før NM. Det er så utrolig viktig at vi jobber sammen, heier på hverandre, respekterer hverandre og skryter av hverandre. Vi ønsker at alle utøvere og trenere skal ha like mye glede av denne fantastiske sporten, og for å oppnå dette er vi helt avhengige av fair play.

Denne sesongen har vi så langt fokusert på fair play på flere måter. Vi har arrangert sosialkvelder innad i klubben hvor vi har snakket mye om hvordan vi ønsker å være mot andre klubber i Norge. Vi ønsker å være en klubb som folk har positive assosiasjoner til, en klubb som er kjent for å være hyggelig med alle og heie på alle. Vi jobber kjempehardt gjennom hele sesongen og bruker så mange timer i uken på denne sporten vi elsker, og vi vet at det gjør alle andre cheerleadere i Norge også. Vi respekterer våre egne lagvenninner samt våre konkurrenter og anerkjenner at alle elsker sporten like mye som oss, så derfor er det ekstra viktig at vi tar vare på hverandre og fokuserer mye på fair play. Det er viktig å være en god taper, men også en god vinner. Være glad på andres vegne, og glede oss over egne og andres suksesser. Sammen står vi mye sterkere.

Denne sesongen, samt tidligere sesonger, har vi arrangert fellestreninger med flere andre lag i forskjellige klubber for å heie hverandre frem mot et felles mål. Vi har fått oppleve viktigheten av å samarbeide med andre klubber, hvor mye det betyr at alle kan stå sammen og heie på hverandre, og unne hverandre suksess. I fjor hadde vi fellestreninger med Galaxy, i år har vi hatt med Tigers og det er bare noen eksempler. Frem mot VM har Enchanted planlagt flere treninger sammen med Tigers, hvor vi legger klubblogoene til side og trener sammen som tre landslag, som representanter for Norge. Flere lag i Charmers har de siste årene konkurrert gjentatte ganger i utlandet, og når man er utenfor egne landegrenser synes vi det er utrolig viktig å fokusere på at vi alle er fra Norge, at vi ikke bare representerer egen klubb, men også samme land. Dette er noe vi mener Cheer-Norge kan bli flinkere til, vi oppfordrer i hvert fall våre foreldre og utøvere til å heie på alle de norske lagene i internasjonale konkurranser, og vi legger inn i vår timeplan at vi skal møte opp og heie frem så mange nordmenn vi har muligheten til. Her er målet at vi heier på alle norske lag, uansett hvilken klubb de er fra, noe som vil gi en større supportergjeng til alle klubbene som deltar.

En annen ting vi synes er viktig er at man hjelper hverandre der man kan. Vi er en stor klubb og ønsker mer enn gjerne å dele vår kunnskap med andre, samtidig som vi gjerne tar imot hjelp fra andre klubber som ønsker å dele sin kunnskap. Vi har ved flere anledninger sendt trenere til andre klubber som ønsker litt ekstra assistanse, og senest denne måneden sendte vi en trener fra Charmers til Valdres for å hjelpe et lag der. Tidligere i sesongen sendte vi også en av våre trenere til HiOA Arrows som ønsket litt hjelp før Winter Open. I og med at de bare har tre matteruller å trene på så inviterte vi de på besøk til oss i Rykkinnhallen et par treninger så de kunne få trene på fullt gulv før konkurransen. Det ble en veldig hyggelig trening hvor vi kjørte rutinene for hverandre og heiet hverandre frem mot Winter Open. Det å samarbeide klubber i mellom og hjelpe hverandre mener vi er viktig og absolutt nødvendig for at Cheerleading i Norge skal utvikle seg i fremtiden.

Vi ønsker til slutt å snakke om hvor takknemlige vi er for alt foreldre, styremedlemmer, arrangører, frivillige og dommere gjør det mulig for oss å drive med Cheerleading, få delta på camper, trenerkurs og konkurranser, som generelt støtter oss gjennom tykt og tynt. Vi hadde ikke klart dette uten alle dere, vi respekterer dere og setter pris på dere.

Vi gleder oss til helgen og håper at alle i Norge kan heie hverandre frem og gjøre det de kan for at alle rundt seg får en fantastisk NM-opplevelse!