STUNTFEST

Vi gjentar suksessen med en egen «Stuntfest» som et bredere tilbud for deltakere i NCL, Youth og Åpen Klasse.

Stuntfesten vil foregå i flerbrukshallen på Oslofjord parallelt med Norgesmesterskapet. Det vil være en god mulighet for å trene litt ekstra når NCL-finalen er ferdig. Instruktørene vil være to erfarne trenere fra Europa – mer informasjon kommer.

Det blir sosialisering på tvers av lag og klubber på samme nivå, og en mulighet til å lære masse nytt.

Timeplan

LØRDAGOSLOFJORD ARENA
11:30-12:00Hallen åpner
12:00-14:30Stuntfest
14:30-15:00Pause
15:00-17:00Stuntfest
SØNDAGOSLOFJORD ARENA
09:30-10:00Hallen åpner
10:00-13:00Stunfest

Innhold

Stuntfest er organisert av hovedinstruktørene Matej og Nejc. Det blir felles oppvarming begge dager når Stuntfest begynner, før instruktørene vil gå gjennom noen stunts felles. Deretter kan gruppene som deltar øve på ulike stunts, mens instruktørene går fra gruppe til gruppe og bistår med tips og hjelp til å både forbedre stuntene man kan, og å lære nye stunts.

Underveis i stuntfest vil det også være små pauser og alternativt opplegg som ulike konkurranser og leker.

Huskeliste

 • Treningstøy og cheersko.
 • Langt hår skal være oppsatt.
 • Smykker og piercing er ikke tillatt.
 • Drikkeflaske.
 • Det er ikke lov til å spise på mattene. Skal du spise kan du gjøre dette på tribunen eller i cafeen.
 • Ta hensyn til andre utøvere! Det blir mange utøvere på samme sted og risikoen for skader kan øke. Sørg for å ha nok plass rundt dere når dere stunter og ikke gå i veien for andre som stunter.
 • Sørg for å ha nok spottere dersom dere skal prøve noe nytt.
 • Alle lag må ha med minst 1 trener/lagleder på stuntfest.
 • Oppfør deg pent! Vær hyggelig mot andre, både på ditt eget lag og de andre lagene. Stuntfest skal være sosialt og gøy, hvor målet er å prøve noe nytt, bli kjent med andre og ha det gøy 😊

Instruktører

Vi er så heldige som har fått med oss to dyktige trenere fra Slovenia, Matej og Nejc. Disse to vil ha fullt ansvar for gjennomføringen av Stuntfest, og være tilstede i Oslofjord Arena så lenge Stuntfest pågår.

Matej

Matej har drevet med cheerleading i over 25 år. Han begynte med cheerleading på videregående, og det ble umiddelbart hans lidenskap. Han er flere ganger nasjonal mester i partner stunts og senior coed kategorier, europamester i partner stunts, sølvmedaljevinner i coed group stunt i EM, og to ganger ICU VM-sølvmedaljevinner med Team Slovenia. De siste 12 årene har han vært hovedtrener og president for cheerleadingklubben Blue Warriors fra Maribor, Slovenia. Han var visepresident i det slovenske cheerleading-forbundet, og ansvarlig for utviklingen av cheerleading i Slovenia. For tiden er han styremedlem i forbundet og medlem av Cheerleading Expert Committee. Internasjonalt er han medlem av ECU Championships Committee. Han jobber også fulltid i idrettsavdelingen i bykommunen Maribor som seniorrådgiver.

Nejc

Nejc begynte med cheerleading for 16 år siden etter å ha sett en enkelt treningsøkt på videregående skole. Han konkurrerte i 15 år med sitt seniorlag Blue Warriors, kvalifiserte seg til EM flere ganger, og vant to sølvmedaljer med landslaget ICU VM i 2013 og 2014. For 10 år siden begynte han å trene Blue Warriors første peewee-lag. Han er for tiden hovedtrener for nevnte lag, og jobber også med klubbens junior- og seniorlag. Han har vært trener på camps i Østerrike, Kroatia, Italia og Slovenia. For tiden er han leder av Cheerleading Expert Committee i det slovenske cheerleading-forbundet og medlem av ECU Coaches & Athletes Committee.

Vanlige spørsmål og svar:

Hva hvis man vil se på et lag i konkurransearenaen samtidig som det er stuntfest?

 • Det er lov å gå litt frem og tilbake fra stuntfest til konkurransearenaen, dersom det er et lag man veldig gjerne ønsker å se på matta. Men vi oppfordrer til å være med på så mye som mulig av stuntfest slik at man får best mulig utbytte av opplegget.

Må man komme akkurat når Stuntfest begynner?

 • Timeplanen for stuntfest er satt opp etter når majoriteten av lagene som skal delta på stuntfest er ferdig med å konkurrere, slik at flest mulig har mulighet til å være med fra start. Vi oppfordrer alle til å være med på så mye av opplegget som mulig, men har full forståelse for at noen av lagene kommer senere til stuntfest pga. at de konkurrerer senere.

Må man komme med en hel stuntegruppe eller kan man blande på tvers av lag?

 • Vi anbefaler at man stiller i gruppene man har på sitt eget lag, slik at både laget og gruppa kan lære noe nytt sammen. Det er også vanskelig for instruktørene å sette sammen nye grupper med så mange utøvere på forskjellig nivå. Dersom det er en utfordring, anbefaler vi at treneren for laget tar ansvar for å løse dette.

Må en trener eller lagleder for laget være på stuntfest hele tiden?

 • Ja, så lenge laget har utøvere som er med på stuntfest, må det være en trener/lagleder til stede som har ansvar for dette laget. Dette er pga. sikkerhet, og også en god mulighet for trenere å lære noe nytt fra instruktørene.

Hvor ligger hallen som stuntfest skal være i forhold til konkurransearenaen?

 • Stuntfest skal være i det som heter «Oslofjord Arena», mens konkurransen foregår i «Konferansesenter Syd». Se på kartet her hvor det ligger i forhold til hverandre: link til kart over Oslofjord.

Hvem kan melde seg på?

 • Dette er et tilbud til de lagene som konkurrerer i Youth, Åpen Klasse, NCL-finalen OG de lagene som stilte i NCL sine kvalifiseringskonkurranser, men som ikke ble kvalifisert til finalen. Frist for å melde seg på er 22. februar.

Hva koster det?

 • For deltakerne som allerede skal konkurrere under NM-helga, er det ingen ekstra kostnader. For lagene som ikke skal konkurrere under NM-helgen, er det en deltagerpris på 200kr per utøver/trener/lagleder.

Hvordan melder man seg på?

 • Påmeldingen må skje gjennom klubb.
 • Lag som konkurrerer i Youth, Åpen klasse og kvalifiserte lag til NCL-finalen, melder seg på som vanlig konkurranselag i sin kategori og melder på et ekstra lag med utøvere i kategorien «Stuntfest».
 • Lag som IKKE er påmeldt til konkurranse melder seg kun på med lagkategorien «Stuntfest» og vil også få tilskuer-adgang hele NM-helgen. Det er åpent for både fulle lag og stuntegrupper, men det må meldes på minst 1 voksenperson/trener fra hver klubb.