Charmers om fair play #icheerfair

Nå har NM-helgen endelig kommet og vi i Charmers gleder oss masse til å vise frem det vi har øvd på, og ikke minst se hva alle de andre lagene har øvd på. Charmers har alltid vært en stor tilhenger av å delta på i cheer fair kampanjen fordi vi mener dette er utrolig viktig for hele Cheer-Norge. Takket være denne kampanjen har alle lag i Norge, i hvert fall vi, blitt mye mer oppmerksomme på viktigheten av dette, og i vår klubb fokuserer vi nå på Fair Play, gjennom hele sesongen, og ikke bare nå rett før NM. Det er så utrolig viktig at vi jobber sammen, heier på hverandre, respekterer hverandre og skryter av hverandre. Vi ønsker at alle utøvere og trenere skal ha like mye glede av denne fantastiske sporten, og for å oppnå dette er vi helt avhengige av fair play.

Denne sesongen har vi så langt fokusert på fair play på flere måter. Vi har arrangert sosialkvelder innad i klubben hvor vi har snakket mye om hvordan vi ønsker å være mot andre klubber i Norge. Vi ønsker å være en klubb som folk har positive assosiasjoner til, en klubb som er kjent for å være hyggelig med alle og heie på alle. Vi jobber kjempehardt gjennom hele sesongen og bruker så mange timer i uken på denne sporten vi elsker, og vi vet at det gjør alle andre cheerleadere i Norge også. Vi respekterer våre egne lagvenninner samt våre konkurrenter og anerkjenner at alle elsker sporten like mye som oss, så derfor er det ekstra viktig at vi tar vare på hverandre og fokuserer mye på fair play. Det er viktig å være en god taper, men også en god vinner. Være glad på andres vegne, og glede oss over egne og andres suksesser. Sammen står vi mye sterkere.

Denne sesongen, samt tidligere sesonger, har vi arrangert fellestreninger med flere andre lag i forskjellige klubber for å heie hverandre frem mot et felles mål. Vi har fått oppleve viktigheten av å samarbeide med andre klubber, hvor mye det betyr at alle kan stå sammen og heie på hverandre, og unne hverandre suksess. I fjor hadde vi fellestreninger med Galaxy, i år har vi hatt med Tigers og det er bare noen eksempler. Frem mot VM har Enchanted planlagt flere treninger sammen med Tigers, hvor vi legger klubblogoene til side og trener sammen som tre landslag, som representanter for Norge. Flere lag i Charmers har de siste årene konkurrert gjentatte ganger i utlandet, og når man er utenfor egne landegrenser synes vi det er utrolig viktig å fokusere på at vi alle er fra Norge, at vi ikke bare representerer egen klubb, men også samme land. Dette er noe vi mener Cheer-Norge kan bli flinkere til, vi oppfordrer i hvert fall våre foreldre og utøvere til å heie på alle de norske lagene i internasjonale konkurranser, og vi legger inn i vår timeplan at vi skal møte opp og heie frem så mange nordmenn vi har muligheten til. Her er målet at vi heier på alle norske lag, uansett hvilken klubb de er fra, noe som vil gi en større supportergjeng til alle klubbene som deltar.

En annen ting vi synes er viktig er at man hjelper hverandre der man kan. Vi er en stor klubb og ønsker mer enn gjerne å dele vår kunnskap med andre, samtidig som vi gjerne tar imot hjelp fra andre klubber som ønsker å dele sin kunnskap. Vi har ved flere anledninger sendt trenere til andre klubber som ønsker litt ekstra assistanse, og senest denne måneden sendte vi en trener fra Charmers til Valdres for å hjelpe et lag der. Tidligere i sesongen sendte vi også en av våre trenere til HiOA Arrows som ønsket litt hjelp før Winter Open. I og med at de bare har tre matteruller å trene på så inviterte vi de på besøk til oss i Rykkinnhallen et par treninger så de kunne få trene på fullt gulv før konkurransen. Det ble en veldig hyggelig trening hvor vi kjørte rutinene for hverandre og heiet hverandre frem mot Winter Open. Det å samarbeide klubber i mellom og hjelpe hverandre mener vi er viktig og absolutt nødvendig for at Cheerleading i Norge skal utvikle seg i fremtiden.

Vi ønsker til slutt å snakke om hvor takknemlige vi er for alt foreldre, styremedlemmer, arrangører, frivillige og dommere gjør det mulig for oss å drive med Cheerleading, få delta på camper, trenerkurs og konkurranser, som generelt støtter oss gjennom tykt og tynt. Vi hadde ikke klart dette uten alle dere, vi respekterer dere og setter pris på dere.

Vi gleder oss til helgen og håper at alle i Norge kan heie hverandre frem og gjøre det de kan for at alle rundt seg får en fantastisk NM-opplevelse!

Åsane Seahawks om fair play #icheerfair

Åsane Seahawks er en klubb som har eksistert i 20år, klubben startet som en amerikansk fotballklubb, men i år 2000 ble også cheerleading tatt opp som idrett i klubben. Dette året stilte også Seahawks i sitt første NM og laget kvalifiserte seg også til EM. Siden den gang har klubben hatt en enorm utvikling. En utvikling som ikke hadde vært mulig uten dyktige utøvere, engasjerte foreldre, et velfungerende styre og dedikerte trenere.
Vi synes IcheerFair er et veldig bra tiltak, selv om vi har størst fokus på dette i NM oppkjøringen så jobber vi med fairplayhele sesongen. Vi er opptatte av at vi skal heie på hverandrebåde innad i klubben og på andre lag. Alle jobber hardt hele sesongen for å vise seg fra sin beste side-
ICheerFair er noe vi fokuserer på hele tiden, selv om vi har størst fokus på det nå i NM/NCL-oppkjøringen. Vi er opptatte av at alle skal heie på alle lag, ha respekt for dommere og konkurenter og vise takknemlighet til alle som gjør det mulig at vi kan få drive med idretten vår.
Et tiltak vi har gjort innad i klubben er å legge til rette for at utøverne skal bli bedre kjent med hverandre. Siden utøverenevåre er spredt på fire ulike lag er vi opptatte av å dyrke klubbfølelsen og skape nye vennskap på tvers av lagene innad i klubben. For at utøvere på tvers av lagene skal bli bedre kjent har vi hatt flere fellestreninger, både i og utenfor oppkjøringsperioder. I oppkjøringsperioder kjører vi gjerne fullouts for hverandre slik at vi får øvd på kjøre show foran publikum. Utenfor oppkjøringsperioder har vi gjerne treninger der vi blander stuntegrupper da er det lettere å bli kjent med hverandre. Dette har ført til at utøvere på tvers av lagene er blitt bedre kjent og det skjer ofte at utøvere på tvers av lagene stikker innom treningene til hverandre for å heie og motivere hverandre.

Vi ønsker alle masse lykke til på NM og NCL!!
Hilsen alle oss i Åsane Seahawks

SC Rebels om fair play #icheerfair

SC Rebels er en klubb med et stort hjerte!
Vår klubb jobber kontinuerlig verdibasert internt med egne utøvere og også eksternt mot cheermiljøet totalt sett i Norge. SC Rebels har plass til alle, og som et symbol på det har vi opprettet en egen hashtag #screbelsfamily . Fairplay kampanjen treffer SC Rebels godt, da dette verdimessig er noe vi jobber med året rundt og har et stort fokus på i klubben vår. Vi har fokus på å respektere trenere, utøver og dommere. Vi heier på andre lag og respekterer våre konkurrenter. Vi hjelper også til der vi kan og ønsker å gjøre vår del slik at cheerleading miljøet i Norge kan bli enda bedre og vokse seg større. Vi vil at så mange barn og ungdom som mulig skal få være en del av vår fantastiske idrett.

Denne sesongen har vi blant annen tilbudt OCT Galaxy å låne våre roperter under NCL finalen og NM da vi fikk høre at de manglet roperter. Vi har også blitt kontaktet av VCK Wildcats, de fortalte at de har veldig få supportere med til NCL finalen i helgen og skal på matten like etter Rebels. De har lagt merke til at Rebels er en klubb som er flinke til å heie og lage liv på tribunen og lurte derfor på om vi kunne heie litt ekstra på dem også. Det skal vi selvfølgelig gjøre, vi har sendt ut en oppfordring til alle utøvere og foresatte i vår klubb om å heie på ALLE lag i helgen og å hjelpe Wildcats litt ekstra. Vi har også denne sesongen fulgt opp at alle konkurranseutøvere i SC Rebels har gjennomført og forstått ren utøver.

SC Rebels er en ung klubb, vi er bare inne i vår andre fulle konkurransesesong og vi har dessverre allerede hatt noen erfaringer der vi har sittet igjen med et inntrykk av at fairplay ikke alltid er like viktig for alle. Vi ønsker derfor å oppfordre andre klubber til å ha fokus på fairplay gjennom hele sesongen og ikke kun under #icheefair kampanjen før NCL/NM. Fairplay er viktig året rundt for at idretten vår skal vokse og få et godt rykte. Vi driver jo tross alt med verdens beste idrett og vi kan vel alle være enige om at vi ønsker at så mange som mulig skal får være del av det fantastiske cheerleading miljøet vi har i Norge?

SC Rebels ønsker alle lag lykke til i helgen. Vi gleder oss til en helg fylt med vennskap, hardt arbeid, samhold, glede og masse cheerleading!

Sirens om fair play #icheerfair

Fair play er noe vi jobber med hvert eneste år og noe som vi setter ekstremt stort fokus på i Sirens – både internt i klubben men også ovenfor eksterne klubber. Til tross for at man er konkurrenter brenner vi for den samme sporten, og vi ønsker derfor også at de skal levere sitt aller beste; for til syvende og sist handler det om å skape et treningsmiljø som gjør at Cheerdance Norge vokser.

Vi har underveis i sesongen mange sosiale sammenkomster og helger hvor vi fokuserer på å bygge miljøet på laget, mellom lagene hos Sirens og også mellom lag hos Sirens og andre klubber. Vi har f.eks. hatt trening med Eagles, vi har et utviklingsparti som er til for at man tvers over lagene skal kunne møtes på en trening i uka hvor vi jobber sammen som et lag til tross for aldersforskjellene for å gjøre treningsmiljøet bedre og tryggere, tema-treninger, overnattinger og vi har leker som hemmelige venn og interne konkurranser i laget for å alltid fokusere på det morsomme og hyggelige miljøet vi har skapt hos Sirens og Sirens Senior Elite.

Vi jentene i Sirens Senior Elite har i flere år jobbet med å skape flere og nye lag for å få med flere lag i cheerdance-katogorien. Vi har trent lag over alt hvor det har vært behov for oss, vi har holdt dancecamper, vi trener inkluderingspartier på ungdomsskoler, vi stiller opp på arrangementer og alle konkurranser for å vise frem Cheerdance Norge i alle mulige sammenhenger. Vårt mål er hele tiden å være den beste versjonen av oss som både dansere og mennesker. Et lag fungerer best når man jobber sammen, og vi har derfor et ekstremt fokus på at vi alltid skal gi vårt ytterste, for man er kun best sammen. Vi står sammen i tykt og tynt, og fungerer virkelig som en familie. Vi bruker mye tid sammen både på treninger og i fritiden, noe som gjør oss til hverandres bestevenner og støtteapparat. Dette gjør opplevelsene vi har sammen som reiser og konkurranser enda mer spesielle. Vi ønsker hele tiden å videreføre det spesielle båndet vi har på vårt lag med andre lag, og skape det samme båndet hos andre lag, for ingenting er som lykken av mestringsfølelsen som man oppnår sammen.

I tillegg til det over er det er viktig for oss å opptre som forbilder både for de yngre i klubben, men også for Cheerdance Norge. Vi ønsker å være en stemme for en liten, men voksende og utrolig viktig gren/sport. Vi tok f.eks. i høst et oppgjør med forbundet for å bevise det at ønsker man endringer, må man stå opp for det. Vi stiller derfor i år i HipHop kategorien i tillegg til Pom, hvor vi ønsker å hjelpe HipHop-grenen med å få et voksende miljø som videre fører til at de forhåpentligvis en dag vil få muligheten til å sende et landslag. Vi vet at endringen vi ønsker å se i sporten må starte hos oss, og vi jobber derfor hele tiden med løsninger for hvordan vi kan bidra til at Cheerdance Norge kan vokse.

Vi er drevet av god lagånd og kjærlighet for både sporten og hverandre. Kjærlighet bringer med tillit og respekt, både internt i klubben men også for eksterne klubber. Vi har som andre danselag blitt rammet av det nye regelverket med minst 16 stykker på matta, noe som både har vært utfordrende og skapt frustrasjon, for det er vanskelig og hvert år sørge for å skape et stabilt lag hvor 16 jenter som er seniorer ønsker å fortsette. Derfor vil vi bruke anledningen til å takke våre fantastiske og ikke minst inspirerende trenere som gang på gang pusher oss til å yte vårt beste og aldri mister håpet. Kjære Helle, Helene, Marte Arti, Jon Anders og Magnus, vi er utrolig takknemlige, og ikke minst til styret; ingenting hadde vært mulig uten dere.

Til forskjell fra tidligere år, har denne sesongen vært basert på at vi hver eneste trening har måtte gi vårt aller beste, noe som er vanskelig da man ikke alltid er i stand til å klare det. Blod, svette og tårer er stikkord for denne sesongen, da vi har alt fra nybegynnere til medlemmer som har holdt på i mange år på laget. Og likevel har vi sammen klart å få det til, og det er ingenting vi gleder oss til mer enn vårt første NM sammen!

#Icheerfair kampanjen har bidratt til at lag tvers over Norge blir bedre kjent med hverandre og er grunnleggende for et sunt miljø i sporten. Vi respekterer denne kampanjen og alle lag som står på, og ikke minst alle nye lag som har kommet for å bli. Vi er avhengig av hverandre for at Norge skal kunne fortsette å markere seg internasjonalt. Og takk til forbundet som tok vår stemme seriøst og også gjør det mulig for mange cheerdance lag å konkurrere under NM2018 ved den nye ordningen som kalles PCC! Vi ser frem til en lysere framtid som vi alltid kommer til å jobbe for i cheerdance Norge, for det er tross alt dette vi elsker. Masse lykke til, til alle lag under årets NM og under siste innspurt denne uken. Vi er klare for å heie for full hals!

Trondheim Nixies om fair play #icheerfair

I Trondheim Cheerleadingklubb, Nixies Cheerteam har vi alltid stort fokus på fair play. Dette gjelder ikke bare på konkurranser, men hele sesongen. Vi startet sesongen 2017/18 med et ”Kick off”, der alle junior og seniorlagene våre dro til Orkanger for å ha treningshelg. Helgen besto av rebusløp, overnatting, treninger og underholdningsinnslag på kvelden. Vi blandet lagene, for at alle skulle få mulighet til å bli kjent. Målet med Kick Offet var at vi skulle få en god start på sesongen, og for å bedre klubbmiljøet.

Vi oppfordrer utøverne våre til å heie, klappe, smile og hilse på andre utøvere på konkurranser, og ser virkelig viktigheten av dette. Dette gjelder selvfølgelig også på treninger igjennom hele sesongen ovenfor våre egne lag. På treninger har vi også fokus på at alle skal være en del av laget/klubben. Ingen skal føle seg utenfor, og vi har derfor leker som ”hemmelig venn”, slik at alle skal føle seg sett. Cheerleading er en sport der vi er like avhengig av alle, uansett posisjon, og dette er noe vi prøver å påpeke hele tiden.

Vi har ved flere anledninger satt i gang treninger med forskjellige tema, der vi har dedikerer treningene våre til andre lag i Norge. Når for eksempel landslagene våre reiser til Orlando, har vi treninger der utøverne er utkledd i de norske fargene.
Vi ønsker også å være med på å bidra for at de andre lagene i Norge skal få den hjelpen de trenger. Vi ser at det har oppstått flere situasjoner der klubber har slitt med utstyr eller treningstid. I disse situasjonene prøver vi å hjelpe til ved at vi deler deres Instagram eller facebook innlegg for å øke publisiteten.
På våre generalprøver inviterer vi NTNU Titans og BI Cleavers for å delta med oss. Dette for å samle trønderlagene, og for at vi skal få et tettere bånd. Dette ser vi gir ringvirkninger som at vi heier litt ekstra på hverandre, og at vi hjelper hverandre ellers i sesongen også.
Vi har et stort ønske om at det skal komme flere cheerleadinglag nord for oss, og har i dette tilfellet hatt flinke trenere som har vært med på å starte opp nye klubber. Vi har hjulpet laget fra Mosjøen -Toppers med å bistå Cheersko. De fikk låne cheersko av oss på Winter Open, slik at de slapp å kjøpe seg nye.

Icheerfair er for oss utrolig viktig. Vi lærer ennå å bli bedre, og ser at vi som er en så stor klubb i Norge har mye å komme med. Det at vi ble vinnere av fjorårets Icheerfair betyr ikke at vi er fornøyd med innsatsen. Målet er at dette skal gjenta seg år etter år.

Mvh
Styret, komiteer, trenere, foreldre og utøvere i Trondheim Cheerleadingklubb, Nixies Cheerteam

Valdres Wildcats om fair play #icheerfair

Cheerleading er en lagsport. Det betyr at man står sammen i tykt og tynt. Man trener sammen og konkurrerer sammen, og viktigst av alt, man støttet hverandre.
Er det noen som synes en rutine er vanskelig, eller har problemer med den tekniske utførelsen av et stunt får man hjelp av sine lagkamerater.
De skal stille opp, komme med tips og råd, og vise at man er en del av noe som er større enn seg selv.

Likevel er dette bare en del av det store bildet. Ja, man er et lag, og ja, man konkurrerer mot andre, men like viktig som å støtte opp sine lagkamerater, er det å støtte andre lag.
Den beste følelsen er når laget kommer ut på matta og folk heier og klapper, og man vet at de fleste man hører er supportere og lagene fra andre klubber.
Vi er en liten klubb og har ikke med så mange foresatte på konkurranser, men likevel føler man seg veldig bra tatt imot, og hjertet slår et ekstra slag for dette.
Vi opplevde at særlig foreldrene til Tigers og Viqueens heiet frem vår GS under deres aller første konkurranse, og det var en flott opplevelse. Vi satte stor pris på det!

Det handler om å være der for hverandre, uavhengig av lag og nivå. Alle heier på alle, og gleder seg over å se mestringsfølelsen løfte utøvere og lag til nye høyder.
Det handler om inkludering. Alle er like mye verdt, om man er fersk utøver eller har deltatt i årevis- man er alle del av et lag, en cheerfamilie.

– Family means nobody gets left behind or forgotten

Antidoping er svært viktig, da doping og prestasjonsfremmede midler ikke bare fører til urettferdighet innad i sporten, men også skader, og i verste fall- død.
I VCK WildCats har alle utøvere over elleve år gjennomført Ren Utøver, og laget er nå et Rent Idrettslag.
Bruk av doping og prestasjonsfremmende midler er totalt uaktuelt, og WildCats står for en ren idrett!

SCT Vipers om fair play #icheerfair

Se for deg at laget ditt løper ut på matta og ingen andre enn dine egne supportere heier.. Hva ville det gjort med lagets selvfølelse og motivasjon?
Se for deg et NM hvor alle lag og klubber står i klikker og ikke snakker med de andre lagene.. Hvordan ville CheerNorge vært da?

Fairplay for oss i SCT Vipers betyr å støtte, motivere og være rettferdige overfor andre lag.
Vi setter fairplay veldig høyt og mener at det er en av de viktigste faktorene for at en idrett skal kunne fungere. Det hadde vært utrolig kjedelig å delta på konkurranse om vi bare skulle vært rivaler.
Å knytte bånd mellom andre klubber og få nye venner, støtte hverandre ved å alltid heie, men også det å motivere hverandre med positive tilbakemeldinger. Det er så utrolig viktig og det er nettopp fairplay som driver oss til å fortsette med sporten vi elsker!
Fairplay handler også om å ikke være en dårlig taper. Vi skal aldri rakke ned på vinnerne, men vi skal anerkjenne våre feil og aldri glemme å gratulere og hedre vinnerne! Det er vinnerne som gir oss motivasjon til å stå på og jobbe hardere.

Ved å være rettferdige utøvere og lag handler også om antidoping. Vi skal alle konkurrere på lik linje og like vilkår. Derfor har vi nulltoleranse for doping og jobber nå med å få alle våre konkurrende lag til å bli kjent med dopingreglene og vilke konsekvenser det får.

De gangene vi har opplevd fairplay må være hver eneste konkurranse. Når vi står på oppvarmingsmatta er det så utrolig godt å få et  lykke til fra lagene som er før og etter oss! Det gir oss så mye styrke og glede!
Ellers så har vi et minne fra NM 2016 da vi reise med 5 supportere og hele Tigers-supportgjengen heiet på oss rett før vi skulle ut på matta.

Vi opplever at CheerNorge har et utrolig godt samhold og vi samarbeider godt mellom de ulike klubbene. Det er utrolig trygt og godt å vite at vi er medlem i en verden hvor alle vil hverandre godt og er der for hverandre. Dette er fairplay for oss!

NTNUI Titans om fair play #icheerfair

NTNUI Cheerleading er ett idrettslag som ble stiftet i 2012 og fikk navnet Titans. NTNUI Cheerleading er en del av NTNUs idrettsforening NTNUI som er stiftet av og for studenter. I 2012 var vi 10 utøver, og i dag er vi over 50.

NTNUI Titans er et studentlag. Dette innebærer at det ofte skjer en utskiftning av utøvere. Mange av utøverne som starter på NTNUI Titans har aldri drevet med cheerleading før. Dette betyr at vi må bruke mye tid på trening og koordinering for at vi sammen skal bli flinke. Fair play er derfor veldig viktig for laget vårt. Vi syns det er viktig å støtte hverandre, respektere hverandre og heie på hverandre ut ifra det nivået vi er på, samtidig som det er viktig for oss å støtte og heie på andre lag og utøvere. Vi er alle utøvere som ønsker å gjøre vårt beste for laget vårt. Ved å ha en slik lagånd og heie hverandre opp, er man med på å gjøre hverandre bedre.

Vi har ett fokus på å respektere andre lag, samt å være åpen og hyggelig. Idretten er noe vi trives med og noe som er gøy, ett slikt fokus på Fair play er derfor viktig for oss! Ved at vi viser et slikt engasjement ovenfor andre lag, føler vi at vi får det samme engasjementet tilbake. Dette øker også vår motivasjon og glede, og gjør oss bedre!

Vi er et lag som engasjerer oss mye, og deltar gjerne på dugnader og arrangementer i samarbeid med andre klubber og frivillige. Vi har et tett samarbeid med to andre cheerleading lag her i Trondheim. Dette gjør at vi er med på å knytte sterkere bånd innad i cheerleading-miljøet, samtidig som vi hjelper hverandre til å yte vårt beste! Dette er noe vi syns er veldig gøy og som vi setter stor pris på.

For å opprettholde ett dopingfritt miljø i klubben gjennomfører vi årlig renutøver og rentidrettslag i samarbeid med NTNUI og SIT treningssenter. I år har vi vært på foredrag med Antidoping Norge for at alle utøverne skal være godt opplyst om temaet. I tillegg sørger vi for ett godt miljø i laget og vi tar ofte initiativ til sosiale sammenkomster. Dette er med på å bidra til et godt samhold i laget!

Stavanger Diamonds om fair play #icheerfair

Fair play er en utrolig viktig del av cheerleading, og er en del man kan være flink i uansett om man er et peewee lag, et helt nytt lag eller et kjempe erfarent lag. Det handler ikke om skillsene man konkurrer med men hvordan vi jobber for å få til disse skillsene, og hvordan vi oppfører oss rundt lagene vi konkurrer mot. I vår klubb er det ekstremt viktig å heie på hverandre, men også andre lag. Alle lag heier på alle på trening og konkurranser, uansett om vi konkurrerer mot hverandre. Alle er like viktige, og alle har samme mål – å hitte rutinen på NM/NCL! Det er derfor også viktig å heie på lagene fra andre klubber, for de har jobbet like hardt som oss for å nå sine mål.

 

En gang vi opplevde fair play var da Silver var på Worlds 2017. Dette var første gang vi reiste til Worlds og vi hadde få supportere som var med. Men når vi kom ut på matta hørte vi plutselig mange som satt og heiet! Super Crew Lakers hadde laget plakat til oss og heiet oss gjennom hele rutinen! Dette var utrolig kjekt og uforventet. Det er kjempe kjekt å se at selv om vi er fra forskjellige klubber kommer alle lagene fra Norge sammen som et land og heier på hverandre, og dette ga oss en skikkelig Worlds-følelse som gjorde opplevelsen 100x bedre. ilver ble også invitert med på trening med Viqueens Spirit og OCT Galaxy en av dagene før Worlds. Dette var også utrolig kjekt siden begge lagene hadde vært med på Worlds før. Vi trente sammen i Top Gun hallen, kjørte fullouts og heiet masse på hverandre.

 

Et annet område Diamonds har fokus er Antidoping. Dette startet med at alle seniorutøvere gjennomførte Ren Utøver og snart er det juniorene sin tur. Dette er ekstremt viktig da vi vil at all konkurranse skal være rettferdig, og alle skal ha samme mulighet til å vinne. Misbruk av dop er helt uakseptabelt og vi ønsker å jobbe mot en ren idrett.

 

Alle utøvere, trenere, lagledere, foreldre, venner og styret fra Stavanger Diamonds ønsker alle masse lykke til i oppkjøringen til NM og NCL 2018!

#iCheerFair 2018

Vi er stolte av å fortsette med #iCheerFair også i 2018

Igjen er søkelyset på FAIR PLAY med en spennende konkurranse med fine premier. Vi gleder oss allerede over alle de flotte bidragene som har kommet inn i årets konkurranse! Følg oss på facebook og instagram, og delta i konkurransen ved å fullføre oppgavene som legges ut der – husk å merke bidrag med #iCheerFair!

I år er løpet lagt opp litt annerledes:

To hovedoppgaver med to litt forskjellige syn på fair play:

  • En oppgave som er et blogginnlegg om klubbens forhold til fairplay – alle blogginnleggene publiseres her på iCheerFair-bloggen frem mot NM/NCL/PCC
  • En oppgave om antidoping

I tillegg blir oppgaver annonsert hver uke frem mot NM/NCL/PCC

Les mer om oppgavene her!

Vi setter pris på kreative løsninger på oppgavene, men aller viktigst er det at klubbene og lagene har det gøy sammen, og gøy med hverandre. Fokuset er på godt miljø, god stemning og god konkurranse 🙂 Les mer om hva #iCheerFair betyr her.

Er DIN klubb med!?

iCheerFair 2017 presenterer: SC Rebels

SC Rebels er en liten klubb fra Son, Akershus. Rebels har holdt på siden 2015, og vi ser mye fremgang på så kort tid. Vi trenerne har i mål om å skape gode utøvere, med fair play. Siden Rebels er en liten klubb ar vi hatt i stor nytte av å lære av andre. Det er viktig at vi i en slik sport som cheerleading holder sammen og støtter hverandre både de fra andre klubber, men også vårt eget.

Vi synes det er viktig å vise respekt ovenfor trenerne og laget. Det er viktig å komme presis på trening. Det er viktig å vise respekt ovenfor andre klubber, tap og vinn med samme sinn. Det å vise respekt til trenerne, dommerne og sportes regler. Vi sier takk til alt frivillig innsats, og kunnskapen som gjør at cheerleading i Norge har blitt så bra. Vi i Rebels gleder oss til vår første gang på NCL.

iCheerFair 2017 presenterer: Sirens Senior Elite

Sirens Senior Elite er Senior laget til Sirens Cheerdance klubb. Vi holder til i Drammen og på laget har 17 jenter med lidenskap for Cheerdance.  Som alle andre lag og klubber i Cheer-Norge er vi ett lag drevet av god lagånd og kjærlighet for sporten. Det siste året har vi møtt på flere utfordringer. Det nye regelverket om at vi må være 16 utøvere for å stille i NM har tæret på motivasjonen vår og til andre lag innenfor grenen. Vi klarte å samle nok utøvere, men det er lag som ikke klarte det. I vår kategori på NM i mars er det kun 2 lag, vi syntes det er trist at så få klubber klarer å stille lag i NM. Cheerdance er en konkurransesport og konkurranser er viktige for oss, men det aller viktigste for oss er fair play og hvordan vi er mot hverandre, både innad i laget og mot andre lag/klubber.

Selv om vi har møtt på utfordringer har vi hatt folk som har holdt oss oppe. Vi har en fantastisk trener, Helle Birgitte Skogen som har laget en utrolig kul rutine og hjulpet oss gjennom sesongen. Vi må også nevne Marte Arti Aunan og Magnus Vindheim Salmi som driller oss i teknikk og styrke. I Sirens har vi også et glimrende styre som alltid er der for jentene på laget. Uten trenerne, styret og foreldrene hadde vi ikke vært den cheerdance klubben som vi har utviklet oss til å bli.

Det å delta på et norgesmesterskap er en helt spesiell følelse. Der samles hele Cheer-Norge på samme sted og det er viktig at vi respekterer hverandre. Derfor syntes vi at #icheerfair kampanjen er helt utrolig viktig. Det er bra at det blir satt lys på fair play både før, under og etter konkurranse. Klubbene/lagene må backe hverandre opp og heie på hverandre. Alle drar til NM/NCL med ett og samme mål: å kjøre en feilfri rutine.

Vi gleder oss kjempe masse til NM og NCL, og vi gleder oss til å heie på alle som skal konkurrere eller ha oppvisning i løpet av helgen!

iCheerFair 2017 presenterer: North Nova Castor

Fair-play er et komplekst begrep med mange elementer av forskjellige verdier som sammen danner det Fair-play virkelig står for. En kan si at det i handler om å ikke jukse, men man kan også si at det handler om å være vennlig mot motstanderne sine og handle med omtenksomme ord og kroppsspråk. Likevel er det ett ord som går igjen i de viktigste verdiene i fair-play; RESPEKT. Å utøve fair-play, eller å ha god sportsånd på godt norsk, er i stor grad å behandle omgivelsene dine med respekt. Du utøver nemlig fair-play når:

Du respekterer trenerens avgjørelser for rutinen. Treneren/ne vil sette det opp slik at alle får mulighet til å være delaktig i elementer de behersker, og slik at laget blir godt fordelt for å utjevne utøvernes egne styrker og svakheter. Respekterer du dette legger du til rette for at alle får like muligheter til å delta.

Du respekterer reglene. Reglene er byggegrunnen av idretten vår. Respekterer du din klubbs regler, NAIF’s regler, Antidoping Norges regler, bidrar du til at alle har like forutsetninger og kan konkurrere på riktige premisser. Hva hjelper det å være best hvis du vet med deg selv at du ikke har overholdt reglene?

Du respekterer dine motstandere og med-cheerleadere. Å respektere andre er en av de viktigste verdiene i konkurranseidrett generelt, og som et av de viktigste punktene er det også ett av de mest omfattende. Å være vennlig mot dine motstandere handler om å være høflig både når de er tilstede, og når de ikke er det. En skal tenke på den energien man sprer rundt seg når man går forbi, eller snakker om et annet lag. Enhver cheerleader som deltar på konkurranse er nemlig et forbilde for en annen, fra våre utøvere på Team Norway, til våre juniorlag i lvl. 3. Det vil alltids sitte en gutt eller jente på tribunen som tenker «så flink vil jeg bli», og da er det viktig at man viser respekt for dem også. Innenfor samme sak er det viktig å tenke på at forskjellige mennesker har forskjellige mål og forutsetninger. Det å vinne deres kategori i NCL kan, for et jr. intermediate- lag, oppleves som en like stor -eller større seier enn for et lvl. 6 lag å vinne sin kategori. Ved å respektere at vi alle er på forskjellige steder innenfor cheerleading, og støtte hverandre uansett hvordan konkurransen går, lager vi et mer inkluderende samfunn med fokus på idretten og samhold som flere også vil være i. Et lite smil eller en hyggelig kommentar kan løfte hele dagen, eller helgen, til mottakeren flere hakk, og så enkelt kan det være!

Du respekterer dommernes avgjørelse og arrangørene. Uten dommerne og arrangørene ville det ikke vært mulig å gjennomføre konkurransen på like premisser, og de er dermed en av instansene som bidrar mest til den tekniske delen av fair-play!

Du respekterer klubben din ved å fronte holdningene ovenfor, så enkelt er det!

Lykke til!

Hilsen North Nova Castor

iCheerFair 2017 presenterer: SCT Vipers Senior Coed Elite

SCT Vipers er et cheerleadinglag som ligger innnenfor Sula Danseklubb, og ble stiftet i 2012. Vi holder til i Sula, som ligger rett utenfor byen Ålesund i Møre og Romsdal. Vi har et junior lag med navn SCT Vipers Pure Poison, samt et pee wee og et mini lag i tillegg til oss seniorene. Juniorene våre vant iCheerFair-prisen i fjor, noe vi er veldig stolte av. Senior-laget er helt nytt fra høsten av og vi gleder oss til vårt første NM/NCL-finale. Vi har utøvere både helt uten erfaring og utøvere med flere års erfaring, og da er det utrolig viktig for oss å få de nye utøverne våre opp til det nivået de med erfaring på dette feltet har.

På konkurranser hører konkurransenerver med og da er det utrolig koselig å få et «lykke til» fra noen andre. For oss er det veldig viktig å heie på alle, og det håper vi det er for andre der ute og. Fair Play handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor matta. Det handler om en likeverdig kamp om seieren, og det handler om å gratulere vinneren. Fair Play handler om å inkludere mennesker uansett hvor de kommer fra, og hvordan de ser ut, og det handler om å være gode eksempler for andre.

Vi i SCT Vipers Senior Coed Elite synes det er viktig å:
• trene og konkurrere med godt humør
• behandle alle med respekt
• ikke kjefte på andre deltakere eller dommerne
• gratulere motstanderne etter konkurranse
• å heie på alle lag
• å gi støtte
Vi gleder oss veldig mye til å delta på NCL-finalen og håper alle kommer til å si «lykke til» til hverandre like mye som oss.

iCheerFair 2017 presenterer: Galaxy

Vi i Galaxy ser på idretten som en sentral del av vår hverdag. Utøvere, trenere, foreldre, styret og støtteapparat bruker utallige timer hver eneste uke for å jobbe mot et felles mål i klubben; idrettsglede, mestring og at alle skal utvikle seg til sitt fulle potensiale. Vi ønsker å se utøvere som trives på trening og som jobber sammen mot et felles mål. Som i alle andre ting her i livet er man mest fornøyd med sin egen innsats og oppnådde resultater, dersom det har blitt gjennomført på ærlig vis.

Fairplay er en naturlig del av idretten, som ønsker å fremme gleden i det vi driver med. Vi ønsker ikke å ødelegge for verken oss selv eller andre, og ønsker å bygge en god kultur innenfor idretten, både for nå og for fremtiden.

iCheerFair 2017 presenterer: NRC Tigers Jr. Coed Elite

Fair play handler om å ha en god sportslig opptreden mot andre i idretten. Det handler om ærlighet i alle situasjoner, god lagånd innad i laget og klubben, og ikke minst vise god sportsånd til andre lag og klubber. Fair Play er å respektere hverandre innad i laget og også trenerne. Vi i NRC Tigers setter Fair Play svært høyt og jobber stadig for å opprettholde en god sportsånd både i og utenfor klubbens lag.

Fair play er et prinsipp for hele verden. Under mesterskap legges det stor vekt på fair play, der alle skal spille med like gode muligheter for å vinne.

Fair play er ærlig spill og god sportslig oppførsel. Vi er stolte av våre utøvere i klubben vår og alle andre klubber som viser fair play 😊 Stå på alle sammen 💪

iCheerFair 2017 presenterer: Charmers Enchanted

Vi på Enchanted synes fair play er veldig viktig. Først og fremst synes vi det handler om å ta vare på hverandre og støtte hverandre, uansett om du går på samme lag eller er fra en annen klubb. Selv om Cheerleading vokser mer og mer i Norge er vi fortsatt en veldig liten idrett og det er derfor viktig at vi er greie med hverandre. La alle ha en hyggelig tid og la Cheerleading være en positiv opplevelse for alle. Gjøre det man kan for at andre skal ha det bra, istedenfor å baksnakke og ødelegge for hverandre. Cheerleading er en morsom sport og om alle er snille med hverandre så vil den bare bli enda bedre.

Fair play handler også om å gjøre hverandre gode. I sporten vår må man stole på hverandre for å lykkes – fair play er derfor kjempeviktig! Man lurer kanskje på hva man selv kan gjøre for å bli flink i fair play? Det trenger ikke være store ting, men små ting som å heie på hverandre, hilse på andre lag på konkurranser og ønske hverandre lykke til. Ha en god holdning når man møter andre. Det er ikke bare de du viser fair play som får noe godt ut av det, men du også! Dersom du behandler andre lag med respekt og vennlige ord, er det større sjansje for at de også behandler deg på samme måte tilbake. Nå som NM nærmer seg er det viktig å tenke litt ekstra på fair play, det er nettopp rundt konkurranser at dette er ekstra viktig, som for eksempel om laget ditt ikke får den plasseringen de hadde håpet på, da skal man unne de andre lagene de plasseringene de fikk, og gratulere hverandre for god innsats! Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg!

iCheerFair 2017 presenterer: Eiker Cheerteam Eagles

Eagles er en mellomstor klubb fra Eiker, med store håp og drømmer om utvikling og lagånd. For bare 5-6 år siden hadde vi knapt ett juniorlag, for to år siden mistet vi danselaget vårt og for under ett år siden hadde vi kun 6 utøvere på senior. Når vi nå har oppkjøring mot NM 2017 har vi hele fem peewee lag (inkludert ett danse-peeweelag), ett juniorlag i level 5 cheer, ett juniorlag i dansekategorien og seniorlaget vårt som forhåpentligvis stiller i sin siste level 5 konkurranse i NCL.

Vi har som mange andre klubber, hatt opp og nedturer denne sesongen. Vi har hatt skader, fravær og generelt vanskelige dager for noen av utøverne. Det som har gjort at vi fremdeles har en god lagånd og kan gå på matten med den energien vi har, er fordi vi heier på hverandre på hver eneste trening. Vi er sidemannens største fan, og gjør alt for at alle skal trives hos oss.

Vi tror at kreativ trening, lagånd og samarbeid er nøkkelen til suksess. Denne sesongen har vi hatt treningshelg med Pors Pride, level 6 turn og kastetrening med Super Crew Lakers, og hatt besøk av trenere fra Viqueens og Tigers. Vi har fått vår egen turntrener, og har derfor dedikert hver Søndag til turn. Med andre ord er trening en stor del av hverdagen vår, og på trening gjør vi alt vi kan for å utvikle oss både som cheerleadere og gode venner. Trening mikset med vennskap på tvers av lag og andre klubber blir ikke bare en sport for oss, det blir mestring og glede med cheer i hjertet.

iCheerFair 2017 presenterer: Ørskog Angels

Angels Cheerteam holder til i Ørskog kommune, ca. 4 mil fra Ålesund. Klubben ble startet i 2010 og ligger under Ørskog IL.
Heldigvis har cheerleading blitt så populært i vårt distrikt at vi har fått med utøvere fra to nabokommuner, Stordal og Skodje.
Vi har fire lag: 2x mini (Angels Little Warriors), Peewee (Angels Unique) og Junior (Angels divine). Dette er en herlig gjeng på ca. 85 utøvere, med
både gutter og jenter. Vi har det veldig gøy sammen, mange nye vennskap på tvers av kommunegrensene.

Vi har hatt stor nytte av å få lære av andre. Trenerne som startet Angels var opprinnelig utøvere på Hurricanes, og startet der samme år som Christina Seljebotn og Synne Røren Strand startet klubben Hurricanes (2009). Kunnskapen de lærte om cheerleading der tok de med seg til Angels og lærte videre.
Angels har hatt mange treningshelger der vi har vært så heldige å få trener hjelp fra andre klubber som Hurricanes, Vipers, Pirates og Viqueens. Tenk å ha et så flott cheerleading miljø i norge, lærer bort kunnskap fra din klubb til andre (helt gratis!!). Angels har også blitt invitert til å besøke- og delta på treningshelger sammen med Vipers, Pirates og Hurricanes. Dette har vært unike muligheter til å tilegne seg kunnskap, og utøverne har blitt kjent med hverandre og utviklet vennskap 🙂

#ICheerfair

iCheerFair 2017 presenterer: Åsane Seahawks

Årets nasjonale Cheer høydepunkt nærmer seg nok en gang, NCL og NM står rett rundt hjørnet. Utøvere og trenere arbeider hardt for å få på plass rutiner som skal gi wow-effekten og som skal representere klubben på best mulig vis. Timer på timer brukes i hallen for å sikre kvalitet på rutinen, vi vil alle vise frem hva vi er gode for.

Det er i disse delene av sesongen vi virkelig ser hvilket apparat som finnes rundt oss. Foreldre, lagledere, sportslige ledere, styremedlemmer og styreledere m.fl. stiller opp med transport av matter, de organiserer dugnader, skaffer treningsfasiliteter, holder orden på økonomien, motiverer og sørger for at oppkjøringen går så smertefritt som mulig. Arbeidet de gjør er uvurderlig! Vi er så stolt av å være en del av alle de flotte klubbene som finnes i landet.

Det er en helt spesiell følelse å få delta i et så stort arrangement som NCL/NM. Å kunne møte opp til en konkurranse hvor alt er så godt gjennomført og planlagt at vi har muligheten til å tenke på oss selv, våre prestasjoner og samtidig bli inspirert av andre klubber, er utrolig! Vi må heller ikke glemme de fantastiske dommerne som stiller opp og gjør sitt aller beste for å dømme rettferdig, uten dere hadde vi ikke hatt muligheten til å konkurrere.

Sporten har de siste årene kommet langt, særlig med den siste store olympiske nyhet. Norge leverer gode prestasjoner internasjonalt og det er utrolig kjekt å se hvor mange og gode klubber vi har fått i landet – vi er stolt av å være en del av cheer nasjonen Norge.

Takk for all frivillig innsats og planlegging som legges ned for at vi kan drive sporten vi elsker!

Med dette ønsker vi alle klubber og lag en trygg, morsom og lærerik oppkjøring mot NCL/NM.

LYKKE TIL!

Kjærlig hilsen Åsane Seahawks ❤

seahawks_blogg

iCheerFair 2017 presenterer: Nixies All Girl 6

Hva er fair play?

Fair play er en konkurransesituasjon der alle deltakere og lag har helt like forhold når det er duket for konkurranse. Det skal være rettferdig og alle sammen skal ha helt lik mulighet for en seier.

Man skal alltid ha respekt ovenfor sine konkurrenter og andre konkurrerende. Det er også viktig at en skal ha en åpenhjertlig, ærlig og en dannet maner. Ikke kun ovenfor de som viser fair play, men også de som ikke gjør det.

I tillegg så må vi respektere valgene dommene gjør. Jobben de gjør for at lag skal dømmes rettferdig er ikke alltid like lett. Så om du får en plassering du ikke er fornøyd med, så skal du fortsatt være glad på vinnerens vegne.

For at vi på Nixies Senior Allgirl 6 skal bli presentert på den gode måten vi ønsker, så er det viktig at vi prater jevnlig om fairplay.

iCheerFair 2017 presenterer: Midas Cheerleading

Midas Cheerleading er studentlaget til Handelshøyskolen BI. Som følge av at vi er et studentlag står vi ovenfor mange utfordringer. Hvert år får vi inn nye utøvere både med og uten erfaring innen sporten. Dette gjør at vi hele tiden må jobbe for å heve alle utøverne på laget til samme nivå. Heldigvis har vi en utrolig dyktig trener, Didrik Helle som driller grunnteknikk og utførelse slik at vi både blir gode cheerleadere og holder oss skadefrie. Det er også viktig å nevne at Helle skal ha stor ære for at Midas har klart å hevde seg i konkurranser de siste årene.

Med kun én trener er det ekstremt viktig at vi som utøvere er flinke til å ta ansvar, jobber selvstendig og hjelper hverandre til å bli gode. Men noe man ikke får på trening er konkurranseerfaring. Dette er en av grunnene til at vi i Midas setter pris på holdningene I Cheer Fair fronter. Med lite konkurranseerfaring kommer konkurransenervene raskt krypende og et lite ”lykke til” fra en utøver fra et annet lag kan bety så mye. Det gir en følelse av at vi alle heier på hverandre.

Vi setter også pris på at I Cheer Fair kaster lys over alt det frivillige arbeidet som ligger bak hvert lag og klubb. Midas består av en gjeng utrolig engasjerte utøvere som stiller opp på utallige dugnader, noe som er helt avgjørende for at laget skal kunne fortsette å konkurrere. Laget har også et styre som består av seks utøvere som jobber frivillig med administrative oppgaver.

På trening jobber vi beinhardt og vi har stor respekt for alle konkurrerende lag vi møter på Oslofjord i mars. Vi syntes det er gøy å se at det kommer flere og flere studentlag på banen innen denne fantastiske sporten. Vi vet det er vanvittig krevende å drive med ved siden av studier og jobb, men samtidig er alle timene i hallen verdt det når man oppnår nye høyder sammen.

midas_blogg

iCheerFair 2017 presenterer: Peewee-laget Glitter Diamonds

FairPlay i cheerleading- er det viktig?FairPlay er en del av idrett som mange kanskje glemmer. Man glemmer at det finnes andre lag med samme drøm og samme mål som laget selv. Man glemmer at personene på andre lag jobber like hardt og like mye for å oppnå deres drømmer og mål.

 Cheerleading er en konkurranseidrett. En konkurranseidrett hvor det er mye fokus på hvem som er best, hvem som scorer høyest og hvem som ser best ut. Cheerleading er en idrett hvor man enkelt kan sette sitt eget lag i fokus og bare vil det beste for sitt eget lag, og hvor lagene man konkurrerer mot er «fienden». Disse tankene er det viktig å prøve å snu. Cheerleading burde være en sport som handler om å backe hverandre opp og ha gode forhold til hverandre. 

Fair play er kanskje den viktigste delen av idretten. Delen som handler om å  respektere andre lag og huske på dette med at alle lag har samme ønske og mål: å kjøre et perfekt show på matta.

Alle lag burde respektere hverandre, for hva hadde vel cheerleading vært uten flere lag? I hvertfall ikke en konkurranseidrett. Tenk på alle lag som biter av et stort puslespill, uten alle brikkene ville ikke puslespillet gått opp.

iCheerFair 2017 presenterer: NTNUI Cheerleading Titans

NTNUI Cheerleading Titans er et sammensatt lag. Vi er representert av utøvere fra mer enn 10 ulike klubber i hele Norge, vi har både gutter og jenter, mange av våre utøvere har mange års erfaring, mens andre utøvere startet etter jul. Med andre ord: vi har et stort mangfold!

Vårt lag har lenge hatt et godt samarbeid med Nixies. Vi har felles generalprøver før konkurranser, vi deler hall og treningstider, og vi deler erfaringer. I vår fikk vi en ny trener som er aktiv utøver på Nixies, og våre lag jobber aktivt sammen for å utvikle idretten her i Trøndelag. Man kan kanskje si at laget vårt er bygd opp av Fair Play?

Vi gleder oss til NM, og gleder oss til å heie på alle våre konkurrenter og ikke-konkurrenter!

#iCheerFair – Oppgave 1

Vi har fått masse fine bidrag så langt og gleder oss til å se engasjementet deres videre! Det er fortsatt mulig å bli med – ingen frist på enkeltoppgaver, bare legg ut bidrag på instagram #iCheerFair før 18.00 lørdag 25. mars 2017 😀

Trenger du inspirasjon? Her er noen av årets bidrag til oppgave 1:

oppgave-1